Muž ve znamení Kozoroha

Osobnost  a vlastnosti – Solidně stavěný a dobře vybavený

kozorohNa prvním místě je jeho povolání, potom on, pak dlouho nic a na konci žena, kterou miluje. Mnohá žena si řekne, že před takovým mužem raději utéci. Ale tak zlé to zase není. Jen je třeba trochu nahlédnout do jeho nitra a odhalit jeho vtipnou, laskavou a dobromyslnou stránku. Muž Kozoroh působí stejně nepřístupně jako jeho sestra narozená v tomto znamení. Pokus sblížit se s ním většina lidí příliš brzy vzdává.

Přitom je muž Kozoroh impozantní a zajímavý zjev, přesně takový, jak si správného muže představujeme. Mohl by sloužit typickou mužnou figurou jako model pro nějakou učebnici biologie: vysoký, svalnatý”, široká ramena, štíhlé boky, trénované nohy. Nejenže k tomu napomohli rodiče zdravou výživou, aby z chlapce vy­chovali výstavní exemplář, ale i on sám dělá v dospě­lém věku neustále něco pro sebe. Od mládí pěstuje sport a tyto návyky si udržuje, i když má v zaměstnání samý stres. To pak chodí až večer kolem deváté do fit­ness centra nebo plavat. Pokud ještě tak daleko nedo­spěl, stačí i jednoduché cvičení doma.

Muž v Kozorohu má pravidelný denní režim. Flámo­vat uprostřed týdne, nemluvě o pití alkoholu, u něho ne­přichází v úvahu – to si dovolí jedině tehdy, když se může příští den vyspat. Nerad sice brzy vstává, ale taky po víkendu v pondělí nereptá. Má povolání, s nímž se může většinou zcela identifikovat, a vůbec, každý musí pracovat. Takové jsou zákony života. Je toho názoru, že každý je svého štěstí strůjcem. Dělat dluhy, bankrotovat nebo prostě hodit všechno za hlavu, to si muž Kozoroh vůbec nedovede představit (své konto přetáhne, jen když jde o důležitou vlastní potřebu). Pokud je svobodný, a to do pětadvaceti let určitě je, pak se bude ženit až tehdy, když si vybuduje zajištěnou existenci. Potom se o sebe většinou dokáže postarat stejně dobře, jak to předtím činila jeho matka. O víkendu si obstará v su­permarketu nákup na celý týden, včetně dvou kartonů nepříliš slané minerálky, a taky multivitaminy a multimi­nerály pro sportování. Jednou denně potřebuje teplé jíd­lo, a pokud je nedostane v podnikové kantýně, uvaří si prostě sám. O víkendu se rád nechá pozvat nebo si vy­jde s přáteli. Pak se taky může stát, že jde spát až ve tři hodiny ráno. Ve společnosti dovede být velice hovorný a komunikativní. Neseznamuje se rychle, nato je příliš zdrženlivý, ale tuto zdrženlivost dokáže překvapivě rychle odložit, jestliže ho upoutala nějaká žena. Jinak pro něj znamenají přátelé všechno. Většinou se s nimi zná už od dětství. Aby mohl někomu důvěřovat, musí ho znát dlouho. Teprve potom dokáže být srdečný. Opač­ně je to ostatně podobné, neboť k nejpřístupnějším li­dem Kozoroh opravdu nepatří.

Muž Kozoroh potřebuje kolem sebe lidi, kteří sdíle­jí jeho koníčky Většinou to nějak souvisí s tělesným pohybem. Dvakrát týdně si zahrát kopanou, v neděli ujet 200 kilometrů na kole, vydat se na horskou túru nebo si zahrát ve večerním slunci tenis… Pokud se ve volném čase alespoň pár hodin nepohybuje, pokládá den za ztracený. Není však třeba se domnívat, že s Ko­zorohem je třeba být neustále v pohybu, protože má smysl i pro útulné posezení a pro romantiku. Líbí se mu náročná zábava při světle svíček, rád něco sezobne po večerním představení a v neděli dopoledne pořádá se svou milovanou polštářové bitvy. Lidem, kteří jsou mu blízcí, je přítelem ochotným vyjít vstříc. Raději po­máhá jiným, než by si sám nechal pomáhat, už proto, že se nechce zavazovat (mít u někoho dluh je pro Ko­zoroha cosi nepředstavitelného). S oblibou radí, i když je pro něj těžké plně se vžít do situace někoho jiného, většinou totiž vychází z vlastních postojů. Dokáže být neobyčejně milý a starostlivý” a je jedním z mála, kteří jsou schopni hlubokého soucitu. Pak je měkký a citli­vý. Existují situace, které tohoto siláka dovedou do­jmout k slzám. Teprve pak je vidět, že v sobě skrývá i jemnou a citlivou duši.

Kozoroh je znám především jako pečlivý, ctižádosti­vý člověk, u něhož je v popředí prestiž a profesionální úspěch. Většinou udělá strmou kariéru, bývá nejspoleh­livějším pracovníkem firmy, ale není to žádný šplhoun. Dobrého postavení dobude pílí, vytrvalostí a znalostmi, nikdy ne intrikami. Někdy se mu nedostane postavení, jaké by si zasloužil, protože prostě nedokáže bojovat běžnými prostředky. Zato brzy jiní využívají jeho do­brosrdečnosti a ochoty pomáhat. Pokud se v podniku najde někdo, kdo pracuje už třetí víkend, zastupuje ko­legy, kteří jsou na dovolené, nebo tu a tam zůstane přes čas, pak je to určitě muž Kozoroh. Je-li šéfem, mívá pro­blémy s podřízenými, neboť s nimi někdy jedná skuteč­ně jako s poddanými. V zásadě mívá pravdu a je pro něj obtížné uznat, že návrhy jeho spolupracovníků mohou být lepší (i když ví, že tornu tak je).

Muž v Kozorohu má většinou aktivní konto, větší vý­daje, například na nábytek nebo na cestování, pokrývá z úspor, a jistě má životní pojistku nebo stavební spo­ření, které mu založili ještě rodiče. Chce si žít pohodl­ně a příjemně. Žije sice sám, ale chystá život ve dvou nebo ve třech, protože by měl rád rodinu, jen musí být všechno v pravý čas. Jeho budoucí manželka by měla zastávat podobné názory jako on a měla by dávat před­nost spořádanému životu před dobrodružstvími. Když na to přijde, dokáže ji finančně zajistit až do vysokého stáří, nejraději by však měl inteligentní a samostatnou ženu, která by na něm nebyla závislá ani finančně. V každém případě potřebuje Kozoroh silnou partner­ku, která se mu podle potřeby podřídí nebo mu může nahradit matku, a v neposlední řadě si dokáže poradit i s jeho rohy.

 

Milostná tajemství a fantasie – O pohodlí monogamie

Kozoroh potřebuje stálou partnerku, jinak se nedo­káže milovat. Nemá-li právě přítelkyni, sex pro něj prostě neexistuje, a pokud by od ní byl delší čas vzdá­len, je obvykle věrný. Kozoroh svou partnerku miluje se vším všudy, vzrušuje ho jenom její tělo, vůči půva­bům jiných žen je imunní. Je naprosto monogamní a trvá na tom. Nechová se vždy jako svůdce, spíš bývá pasivní. Kdyby tu a tam neuplatnil svůj šarm, snad by žádnou ženu ani nenapadlo ho oslovit. Jakmile však dojde k prvnímu kontaktu, uvolní se. Pak se už docela rád nechá okouzlovat a svádět. Není to typ, který by hledal dobrodružství a v mladých letech putoval z po­stele do postele, má totiž v hlavě ideál a na tu, která tornu ideálu odpovídá, čeká tak dlouho, že se o něm až říká, že mu to pozdě zapaluje. Kdyby potkal ideální ženu odpovídající jeho srdci, vrhne se s ní nejspíš ješ­tě téže noci do víru erotiky.

Muž Kozoroh však nemívá rád ženy, s nimiž se hraje lehce. Jeho partnerka by měla být inteligentní, štíhlá, sportovní a měla by oplývat šarmem. Většinou ho lze vidět s nenucenými ženami, ale v podstatě ho fascinu­je bytost, vyzařující smyslnost a erotiku. Má-li chuť, do­vede si počínat rychle, neboť mozek mu jasně říká, že je třeba uspokojit momentální potřebu. Když má člo­věk hlad, musí přece jíst, že? Moc řečí nenadělá, pros­tě ji ve vhodné chvíli zavede do ložnice, zuje se, políbí ji a obejme, a to by na úvod už vlastně mělo stačit.

Předehra odpadá, ledaže by mu partnerka naznačila, že o ni stojí. Ne že by nebyl něžný, ale vychází z toho, že ona je ve stejném stadiu vzrušení jako on. Po chuti následuje spojení, proč tedy všechno protahovat? Muž Kozoroh totiž nechápe sex jako hru, která může být plná fantazie a taktizování, ale dívá se na něj spíš z praktické stránky. Může se stát, že si během milost­ného aktu nechá ponožky, aby ho nestudily nohy. Zá­leží na partnerce, neboť Kozoroh se dá ovlivnit. Může mu například předvést, jak lze partnera rozvášnit, pro­tože on o tom většinou nemá tušení.

K erotogenním zónám muže v Kozorohu patří krk, po­kožka u vlasů, hrud’, hýždě a samozřejmě i ta „nejdůle­žitější partie”. Sténá rozkoší, ucítí-li ženin jazyk na uchu, na krku, zatímco její prsty si mu pohrávají s vla­sy. Když ho partnerka hladí po hrudi, může klidně při­tlačit, také v podpaží to má rád. Pak by měla pomalu pokračovat přes břicho dolů ke vzrušenému pohlaví, a jemným hlazením a polibky ho naprosto vyvést z míry (možná je to to jediné, co Kozoroha dokáže z míry vůbec vyvést). Pak se rychle dostane do varu a brzy chce být v ní, nejraději zezadu vestoje, zatímco ona před ním klečí na posteli. Jeho nejoblíbenější po­lohou je ta, kdy ona na něm sedí a on se téměř nemu­sí pohybovat. Tak může vychutnávat rozkoš v naprosté relaxaci. Muž Kozoroh dokáže být velice vytrvalý. Pohybuje se pomalu, ale s plnou silou, tu a tam se zdá, jako by jeho milování bylo živočišné, ale nikdy mu ne­chybí něha. Chvíle, kdy je v partnerce, vychutnává, a jestliže vycítí, že i pro ni je to stejná rozkoš, bude své milované stále šeptat do ucha, jaké je to s ní krásné.

3 komentáře u „Muž ve znamení Kozoroha

  1. Lách, Postrach je Kozoroh! :lol:
    Teď už chápu, proč se ho tak držíš. ;-) :p

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-) 
:whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)  :lol:  :flower:  :love: 
:-?  :o  :p