Common Law

Další obyčejná kriminálka řadě? Ano i ne.

Ano, zas další článeček věnovaný detektivnímu prostředí. Pokud z nich nemáte ještě alergii, tak by vás tahle dvojice detektivů mohla pobavit. O tom to totiž v podstatě je. Na rozdíl o nejmenovaných seriálů, kde v hlavní roli jsou především laboratorní techniky, tady se tradičně vše točí kolem dvojice detektivů. Dva policisté z loupežných vražd, kteří se znají nějakou dobu, působí v Los Angeles, v jednotlivých epizodách řeší vraždy… Zní to nudně, že? Není. Wes Mitchell a Travis Marks jsou totiž na sebe jako pes a kočka. Úzkoprsý Wes s obsesivním chováním, skoro intimním vztahem ke svému autu, trávníku u domu své bývalky, zakořeněným smyslem pro právo a pořádek (jako bývalý právník) a naproti tomu pohodářský potížista Travis se slabostí pro něžné pohlaví, které obšťastňuje nejlépe na pracovišti, se nemůžou vystát. A šéf z nich má hlavu v pejru (a státní zátupkyni za krkem). Ovšem jen do té doby, než přijde s geniálním nápadem – poslat ty dva do manželské poradny. Tam se s nimi poprvé setkáváme a jejich terapeutku, doktorku Elise Ryan s rozkošným britským přízvukem, spolu s ostatními učástníky sezení rozhodně neuvidíme naposled.

Hláškami nabitý seriál je třeba sledovat s nadhledem a pro pobavení. Hlavní představitelé jsou sympatičtí, herci dobře hrají a mají komediální talent, což dohromady znamená, že nebudete u sledování epizody koukat na hodinky, kdy už proboha ta blbost skončí. Blbost to je, ale hodně zábavná.

Tak trochu po vzoru Myšlenek zločince se objevují v každém díle citáty slavných, většinou trefně k tématu. Případy jsou řešeny epizodně, nelze čekat nějakou přílišnou originalitu, jsou spíše prostředkem pro vymýšlení vtipných situací. O provázanosti seriálu mezi díly také nemůže být moc řeč, ale to je možná způsobené i tím, že bylo odvysíláno teprve 9 dílů 1. série, takže těžko odhadovat, kam to celé scénaristé povedou dál. Ve výsledku překvapivě dobrý seriál.

Obsazení:

  • Travis Marks – Michael Ealy (objevil se například v posledním Underworldu, Good Wife)
  • Wes Mitchell – Warren Kole (drobná role v Avengers, 24 hodin)
  • Dr. Ryan – Sonya Walger (Ztraceni)
  • Kapitán Mike Sutton – Jack McGee (hostovačky v Castle, Hawaii 5-0, CSIs, Criminal Minds etc)

Hodnocení 80% (zatím)

+

  • hlavní představitelé fakt dokážou rozesmát, aniž by byli křečovitě vtipní (čti trapní)
  • šéf detektivů je správný postarší chlápek, jen to občas přehání s detaily svého intimního života
  • britský přízvuk doktorky se fakt hezky poslouchá (a kreslí se svými klienty stromečky – to znám!)
  • potkáte povědomé obličeje z jiných seriálů

 –

  • musíte překonat hromadu klišé – prostředí LA, obyčejné detektivní „vyšetřování“, smíšený pár hlavních hrdinů podle amerických antirasistických představ atp.
  • není to nic hlubokého, spíše povrchní záležitost
  • těžko lze hodnotit přesněji po pár dílech

 Trailer:

Common Law Trailer

Odkazy:

http://www.imdb.com/title/tt1771072/

http://www.serialzone.cz/serial/common-law/

7 komentářů u „Common Law

  1. Nečetla sem celý, abych nebyla spoilerovaná, ale koukala sem na ukázku a vypadá to nadějně! :good:

  2. No, myslím, že stačí kouknout na pilotní díl a můžeš v klidu dočíst…neprozrezovala jsem nic víc. Každopádně, já je beru tak ,že kouknu na kriminálku, u které se zasměju a odpočinu si. ted jsem někde u 6.dílu a dobrý..hlášek je poněkud míň, což nevadí, naopak posouvají jejich vztah, takže dobrý. Jsou to taková dva truhlíci. Ale Wes má pěkné auto. Akorát jsem myslím zaznamenala chybu – že prohodili jednu událost z minulosti z jednoho na druhého . jestli scénářová chyba…nebo jsem možná u toho chrápala :unsure:

  3. a tady v mém horním příspěvku vidíš v praxi, co dělá levná klávesnice – překlepů jak nasr… :o

  4. Lach já si žádnýho asi ani nevšimla – to je asi zase z toho mýho monitoru! :lol: a hlavně z toho jak do toho čumím jak…hodně no!

    Každopádně jo, takový seriály sou bezva. Když to nemá reklamu jaký je to extra duchaplný, tak mi plně vyhovuje i když je to třeba úplná kravina (jako u filmů atd. všeobecně). Horší je inzerát jaká je to pecka a pak něco ala sitcom kříženej se Secret Circle. B-)

  5. heh, tak to je dobrý, když je nejsou tak vidět:D mě už z toho tady taky už šplouchá… do toho otravuje otec, že třeba jabka sbírat…já bych věděla – motorovka a bylo by. Stejně to není k jídlu, všecko spadne zelené.

    Jj, zkoukla jsem včera dostupný zbytek a pěkné, to jsou takoví dva truhlíci a byl tam psék ala Rex!:D Jen je škoda, že je to jen 12 dílů celkem na sezonu. To jsem do toho článku zapomněla vecpat.

  6. Po motorovce zůstane pařez – vyrvat traktorem! :yahoo: :love: :flower: A přesně proto sme se na to všechno vy… ona je to taková hezká představa – vypěstuju si, budeme mít, eko-bio…ale pak je z toho ho.. a jen práca :cry:

    Dvanáct? Tak to je taková jednohubečka! :lol:

  7. no a nebo ještě líp, srovna buldozerem a začít odznova:D ale ono dojde dřevo z lesa a v zimě bude třeba topit….ehm:) jo ekobio – sežer eto slimák, hraboš, krtek, bedrunka…co roste na stromě, sezobaj ptáci..nakašlat..

    jj, jen..zas na druhou stranu mi někdy přijde, že je to i lepší, takové ucelené (pokud to není GoT, kam se nemůžou s tolika stránkama knížek vepchat, nebo TB, kde zas vymyslí kopu linií a pak honem honem,..)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-) 
:whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)  :lol:  :flower:  :love: 
:-?  :o  :p