Láskyplný domov IV

Jeřabiny a stuha a Příbuzenské vztahy


Láskyplný domov končím posledními dvěma rituály, příště se podíváme na rituály pro sváteční dny.

JEŘABINY A STUHA

Druidské kouzlo, které požehná domu a chrání jej.

Jeřáb je strom, který ochraňuje, a po staletí bylo jeřabinové dřevo používáno jako amulet. Jeřáby se dost často nacházejí v blízkosti starověkých kamenných staveb a druidové používali jejich dřevo i plody při svých magických rituálech.

Ve Skotsku nacházíme ve starých domovech často krbové římsy z jeřabinového dřeva a o čarodějnicích se jeřabiny přivazovaly kravám na ocas na ochranu před zlými duchy během této magické noci.

Potřeby:

Jeřabinové větvičky, láhev piva, kousel červené stuhy.

Postup:

Obstarej si dvě nebo tři jeřabinové větvičky. Ulom je zhruba ve stejné délce, asi 25 cm, protože nesmějí být přiřezávány nožem. Než větévky ulomíš, proveď u kořenů stromu úlitbu trochou piva a požádej jej o požehnání.

S pomocí červené stuhy vyrob z větviček kříž. Přilož si tento talisman na srdce a pak jej polib. Prones kříž všemi místnostmi svého obydlí a každou z nich dokola obejdi s talismanem napřaženým v ruce před sebou.Potom vyjdi pozpátku ze vchodových dveří a talisman upevni nad nimi.

Pro trvalou ochranu by se rituál měl provádět čtyřikrát do roka, o “čtvrtletních dnech”, tedy 25. března, 24. června, 29. září a 25. prosince.

Chceš-li plně využít jeho půvabu a účinku, zasaď jeřáb poblíž svého obydlí nebo do velkého květináče, umístěného tak, aby zachytil ranní slunce.

PŘÍBUZENSKÉ VZTAHY

Měsíční kouzlo z Východu, pomáhající při komplikovaných vztazích.

Pokud jsou vaše vztahy k příbuzným z nejasných příčin napjaté, magie může napomoci k uvolnění atmosféry.

Než budete kouzlo provádět, analyzujte příčiny napětí. Je důležité zachovat si pokud možno pozitivní přístup a vyhýbat se konfliktním oblastem, aby se vztah stabilizoval. Kouzlo se má provádět v době, kdy Měsíc ubývá, aby byly negativní emoce vypuzeny.

Potřeby:

Květiny, aromatická tyčinka, zlatá svíčka, miska růžové vody.

Postup:

Pozvi své příbuzné na návštěvu některý večer, když Měsíc ubývá. Než přijdou, připrav si předměty, reprezentující čtyři elementy, a rozmísti je na jih, sever, východ a západ v místnosti, kde budeš návštěvu přijímat, a to následujícím způsobem:

Květiny, reprezentující zemi, na sever;

aromatickou tyčinku, reprezetující vzduch, na východ;

zlatou svíčku, reprezentující oheň, na jih;

růžovou vodu, reprezentující vodu, na západ.

Tím vytvoříš magickou rovnováhu, díky níž proběhne návštěva hladce. Připrav návštěvě bohaté občerstvení na důkaz svého kladného přístupu.

Krátce před příjezdem hostů zapal svíčku i tyčinku.
Rituál můžeš opakovat.

Darkness

Čarodějnická kniha, autor: Nicola de Pulford

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-) 
:whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)  :lol:  :flower:  :love: 
:-?  :o  :p