Andělská magie

Když jsou ty Vánoce za dveřmi, proč si nepřipomenout jeden z článků, které za blahé paměti sepsala pro Pentagram Darkness. Vrhněme se na andílky (na Castiela mi ale nesahejte!).


angel with flowerHIERARCHIE ANDĚLŮ

Andělologie je složitý předmět, jehož studiu se lidé věnují už tisíce let. Andělé patří jak k židovské, tak i ke křesťanské, islámské a hermetické tradici.

Všechny přitom čerpají z mnohem starších tradic staroegyptských a babylónských.

Všechny jsou zajedno, že různé skupiny, nebo kůry, andělů jsou uspořádány hierarchicky stejným způsobem, jako kabalistický Strom života. Zde se podíváme pouze na anděly kabalistické tradice.

Andělská hierarchie má celkem deset skupin o kterých si povíme.

HAJOT-HAKODEŠ

Nejvyšší řád andělů, který nahlíží na sféru “KETHER”, větší “TVÁŘ” boží, je znám jako HAJOT-HAKODEŠ. Jeho ANDĚLÉ jsou známi také jako svaté žijící BYTOSTI a rovnají se DYONÝSOVÝM SERAFŮM.

Jejich ARCHANDĚLEM je METATRON, známý jako “ten, kdo přivádí druhé před tvář boha”.

Metatron je nejmladší ze všech ANDĚLŮ a podle tradice byl kdysi biblickým PATRIARCHOU ENOCHEM. Podle TALMUDU je Metatron spojovacím článkem mezi BOHEM a LIDMI. Proto je možné ho přivolat, přestože Kether sám je MÁGOVI nepřístupný.

OFANOVÉ

Ofanové jsou známí jako vířivé SÍLY a CHERUBOVÉ v křesťanské ANDĚLOLOGII. Jsou to ANDĚLÉ CHOCHMAHU a jejich vůdcem je ARCHANDĚL RACIEL, princ poznání skrytých věcí, též zvaný ANDĚL MYSTÉRIÍ.
Legendární “Kniha anděla Raciela” údajně obsahovala TAJNÝ KÓD, který byl KLÍČEM k záhadě světa a k němuž neměl přístup ani žádný jiný anděl.

ARALOVÉ

Aralové jsou zváni “silní a mocní”. Těchto 70 000 andělů bylo stvořeno z BÍLÉHO OHNĚ a slouží SEFIRŮM BINAHU, sféry věčného ženského principu. Jejich vůdcem je ARCHANDĚL ZAFKIEL, princ duchovního boje proti zlu, jehož jméno znamená rozjímání o bohu.

Když jej vyvoláváš, je potřeba říct:

“Dovolí Binah, aby mi ukázala svoji skutečnou povahu.”

Symbolem Binahu je Vesica piscis, tvořená dvěma překrývajícími se kruhy.

Zdá se, že se zde objeví výrazy a slova, jejichž pravý význam dosud neznám ani já. Ale v podstatě nepovažuji za podstatné vysvětlovat tyto významy, pro nás je spíše podstatnější hrubý popis andělských skupin, pro pozdější povědomost, kterého anděla si zavolat na pomoc s nějakým konkrétním problémem.

HAŠMALOVÉ

Hašmalové neboli “brilantní” slouží Jupiterovi v oblasti SPRAVEDLNOSTI, odpovídající sféře CHESED na STROMU ŽIVOTA. Jejich VŮDCEM je ARCHANDĚL ZADKIEL, PRINC SOUCITU a DOBROČINNOSTI, který je rovněž STRÁŽCEM BRÁNY východního větru.

Může být tedy přivoláván z tohoto směru, pokud ti není známo postavení JUPITERA.

Při vyvolávání ZADKIELA oslov sféru CHESED takto:

“Ó ty veliký, jehož jméno je mocný a jehož povahou je spravedlnost, vládni ve mě, abych projevil tvůj soucit.”

Symbolem CHESEDU je PYRAMIDA nebo říšské JABLKO.

SERAFÍNOVÉ

V křesťanské ANDĚLOLOGII jsou SERAFÍNOVÉ nejvyšším andělským kůrem. Jsou to takzvaní “planoucí”, andělé MSTY a DESTRUKCE, sloužící SEFIRU Geburah, sféře strachu božího. Jejich ARCHANDĚL KAMAEL (jeho jméno znamená “ten, kdo patří boha”) třímá v ruce planoucí MEČ, symbol GEBURAHU. Jeho PRINC SÍLY a ODVAHY může tyto kvality předávat, je-li správným způsobem vyvoláván nebo osloven.

Když se obrací na sféru GEBURAH, měl by MÁG pronést toto:

“Ó nejsvatější, kéž bychom prošli tvojí očistou a vyšli čistí.”

MALACHOVÉ

V knize je tato skupina popisována velkým písmem a odlišným stylem, je tedy nasnadě, že jde o velmi mocné anděly

MALACHOVÉ, někdy také označováni jako ŠINANOVÉ, jsou KRÁLOVÉ TIFERETU, sféry SLUNEČNÍHO SVĚTLA, jehož symbolem je KRYCHLE.

Jsou zodpovědní za pohyb a oběžné dráhy všech hvězd a planet ve vesmíru.

Vládnou přírodním zákonům, a jsou tudíž zodpovědní i za všechny zázraky, kterými jsou tyto zákony překračovány.

Zobrazují ideál CTNOSTI, inspirují ODVAHU hrdinů a NEPOSKVRNĚNOST svatých.

Za jejich ARCHANDĚLA je tradičně považován RAFAEL, ANDĚL UZDRAVENÍ, s MICHAELEM jako svým POBOČNÍKEM (ve sféře HOD jsou jejich role opačné).

I když to neodpovídá planetárním a elementárním souvstažnostem, TIFERET je MÁGOVI tak příznivě nakloněn, že může být vyvoláván přímo, bez obracení se na ANDĚLY.

Nejlepším řešením asi je vyvolávatoba ANDĚLY, pokud se obracíte na sféru TIFERET nebo HOD.

ELOHIMOVÉ

ELOHIMOVÉ, což značí “bohové”, se rovnají CHÓRU KNÍŽAT. Jejich vládnoucí ARCHANDĚL je HANIEL, pronc LÁSKY a HARMONIE, což jsou základní kvality NECAHU – sféry, které slouží. Symbolem NECAHU je RŮŽE, rostlina, jíž vládne planeta VENUŠE, známá v KABALE jako NOGAH, což znamená “vnější nádhera”.

BENI ELOHIMOVÉ

BENI ELOHIMOVÉ, synové vládnoucích bohů, se rovnají chóru ARCHANDĚLŮ a slouží sféře HOD. Jejich vládnoucími ANDĚLI jsou MICHAEL (jehož jméno znamená “kdo je bůh”) a RAFAEL. HOD koresponduje s planetou MERKUR, zprostředkovatelem UMĚNÍ a POZNÁNÍ.

CHERUBOVÉ

Tedy “ti, kdo orodují” jsou strážní ANDĚLÉ LIDSTVA Jsou druhým největším andělským CHÓREM po SERAFÍNECH a jsou spojováni s JESODEM, který vládne oblasti AKCE a MĚSÍCE. Jejich ANDĚLEM představeným je GABRIEL, jehož jméno znamená “bůh je moje síla”. Gabriel patří k nejuctívanějším andělům. On to byl, kdo se zjevil PANNĚ MARII a kdo diktoval MOHAMEDOVI KORÁN. Symbolem Jesodu je OTISK PÁRU CHODIDEL.

IŠIMOVÉ

Nejnižším andělským řádem jsou IŠIMOVÉ, spojováni e sférou MALKUT, ŘÍŠE, čemuž ve fyzické rovině odpovídá Země. IŠIMOVÉ jsou též zváni požehnané DUŠE nebo duše dokonale spravedlivých. V tomto ohledu jsou totožní s BÓDHISATTVY v budhismu, jsou to svatí, kteří se rozhodli pomáhat svým lidským BRATRŮM a SESTRÁM. ARCHANDĚLEM IŠIMŮ je SANDALFON, jehož jméno znamená “spolubratr”. Je dvojčetem METATRONA, a stejně jako jeho bratr byl kdysi prorokem, ELIÁŠEM. ŠECHINAH je bohyně MALKUTU a je stejné podstaty jako PANNA MARIE, neboť je DCEROU, NEVĚSTOU i MATKOU BOŽÍ.

Zdroj: Tajemství magie, autor: Francis Melville

Darkness

2 komentáře u „Andělská magie

  1. to je… složitý :)
    a to si ani nemůžeme některé anděly osahat… :whistle:

  2. Buď v klidu, též jsem se ztratila…a to se jednoho můžu držet:D

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-) 
:whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)  :lol:  :flower:  :love: 
:-?  :o  :p